Kreative hackere
& noget om Bill Gates

Vi starter lige med lidt om de mest kreative hackere
(du skal nok få historien om Bill Gates længere nede i indlægget).

Top 3: Mest kreative hackere

1) KEVIN POULSEN

Poulsens mest berygtede hack var, da han engang i 1990’erne hackede telefonlinjerne hos sin lokale radiostation i Los Angeles. Så kunne han nemlig gøre sig selv til eneste deltager i konkurrencen om en Porsche. Som han selvfølgelig vandt.

Han påstår forresten selv, at det ikke er den eneste gang han har gjort den slags. Ifølge hans hjemmeside, har han bl.a. også vundet et par rejser til Hawaii, $20.000 og en ekstra Porsche.

Han arbejder i øvrigt som redaktør på et stort online tech-magasin nu.

2) KEVIN MITNICK

Endnu en Kevin på listen, og én af de mest berømte hackere nogensinde. Hans mest kreative hack synes jeg dog er, da han som ung teenager fandt ud af at hacke byens bussystem. På den måde lykkedes det ham at køre gratis med bussen i årevis.

Mitnick har siden, af flere omgange, hacket store amerikanske institutioner, været på FBIs most wanted-liste og siddet i fængsel samlet 6 år.

Han har siden forladt The dark side, og er nu ejer & konsulent i sit eget IT-sikkerhedsfirma.

3) UKENDT / DIVERSE

Det her hack er i den meget harmløse ende. Det er også kun derfor jeg tillader mig at synes, at det er sjovt.

Siden 2014, er et utal af vejskilte i USA blevet hacket (det har tydeligvis ikke været øverst på to-do listen at opdatere sikkerheden på dem). Det startede med Godzilla-skiltet i 2014, og hacket er siden blevet kopieret mange gange med forskellige, skøre budskaber. Det har da helt sikkert været med at gøre turen hjem lidt sjovere.

Du skal lige se nogle af de sjoveste skilte her

.. Og hvad var det så med Bill Gates?

I vinteren 1999, besluttede den dengang 18-årige Raphael Gray fra Wales sig for starte sin mission: At udstille den ringe sikkerhed hos de efterhånden mange online shops, som skød op overalt på det tidspunkt. Med en simpel computer og et stykke kode, lykkedes det ham (uden nævneværdige problemer), at få adgang til over 23.000 personers kortdetaljer, som han efterfølgende gjorde offentligt tilgængelige på sin hjemmeside.

Omend temmelig naiv, havde Raphael Gray ikke onde intentioner. Men da han opdagede, at han havde selveste Mr. Microsoft, Bill Gates’ kortdetaljer, kunne han alligevel ikke dy sig.
Så – Han besluttede sig for at bruge Bill Gates’ eget kreditkort til at købe Viagra for $500, og fik det sendt til Mr. Gates på hans kontor hos Microsoft.


Det lyder jo egentlig ret sjovt, og også til dels ret uskyldigt.

Men det har da helt sikkert ikke været særlig sjovt for nogen af de over 23.000 mennesker han offentliggjorde kortnumrene på. Og det har heller ikke været billigt for bankerne, som skulle lukke konti og udstede 23.000 nye betalingskort.

Raphael Grays mission lykkedes dog til dels alligevel, for det stod efterfølgende lysende klart, at hvis man har ansvar for andre menneskers personlige oplysninger og følsomme data, har man også et ansvar for at sikre de data.

Hvor meget data har du ansvaret for?

Kundeinformationer, lagerlister, bankoplysninger, leverandørlister, e-mails + diverse dokumenter og billeder? Ja, og sikkert også alt muligt andet – hvad end du nu har liggende på din computer og online i dine Microsoft apps.

Alt sammen kan du beskytte mod hackere ved at slå 2-faktorgodkendelse til. Ja, jeg har skrevet det før, men Microsoft har faktisk regnet sig frem til at du mindsker din risiko for at blive hacket med hele 99,9%, når du bruger deres 2-faktorgodkendelse.


Og altså, hvis du ikke synes du selv har tid til det, så har vi.

Er du blevet nysgerrig?

Vil du gerne høre mere hvordan vi kan hjælpe dig med at sikre din forretning, så du kan fokusere på andre ting? Så kontakt os endelig.