Dengang vi havde indbrud.

Vi fik os en temmelig ubehagelig oplevelse, da vi mødte ind en tidlig forårsmorgen.

Der havde nemlig været gæster på kontoret i løbet af natten, og de var stukket af med alle de bærbare computere. De computere, som er vores allervigtigste arbejdsværktøj i hverdagen – pist væk var de.

Suk.

it-sikkerhed ved indbrud

.. Og hvad gør man så lige?

Stjålne computere ville på rigtig mange arbejdspladser være temmelig katastrofalt. Det kan jo potentielt betyde mistede filer, kundedata, lister og planer, og i det hele taget, at det er forfra med AAAALT for mange timers arbejde.

Fordi man ikke lige har tænkt over hvordan og hvor man har gemt alt sit arbejde, og det hele pludselig er pist væk sammen med computerne.

Her gemmes alt i skyen. Basta!

Indbruddet var ubehageligt og rigtig ærgerligt, men langt fra katastrofalt.


Her på kontoret har vi nemlig en regel om, at det er strengt forbudt at gemme noget som helst lokalt på computeren.

Derfor gemmer vi alt vi arbejder på i skyen. Og husker at tage backup af alting.

Og netop derfor kan vi logge ind og tilgå alt vores arbejde fra hvilken som helst enhed.

cloud backup

Heldigvis havde vi et lille udvalg af stationære computere, som tyvene allernådigst havde ladet stå, og så var det ellers forfra. Vi kunne jo ikke bare sidde på vores hænder indtil sagen var ordnet med forsikringsselskabet, og de nye computere ville blive leveret.

Det kunne potentielt have været en mareridtsagtig tidsrøver, men der gik ikke meget mere end 15 minutter, før vores it-troldmand, Tommy, havde gjort de midlertidige computere klar.

Med 
nøjagtig samme setup, som vi havde haft på de stjålne computere – alle filer, alle indstillinger, alle programmer var præcis som før.

Og ja, den er god nok.

Bare 15 minutter, mine damer og herrer.

“Det er fanme smart!”

– Tommy, it-troldmand

Hvad med dig?


Har du egentlig tænkt over, hvad der sker med alt dit arbejde, hvis din computer af den ene eller anden grund bliver sat ud af spil?

Og dine kollegers arbejde?

Hvor meget vil så være tabt?

har du taget backup?

Vil du have det lige så nemt som os?

Så hiv fat i os nu og hør mere om, hvordan du kan få ro i maven. Så du ikke behøver at bekymre dig om computere, der bliver stjålet eller går i stykker. Nogensinde igen.