Dit password er ikke så vigtigt som du tror

Her er noget om passwords,
som du garanteret ikke vidste

Ok, først skal du lige se de 10 mest brugte passwords (i skrivende stund):

1. 123456
2. password
3. 000000
4. 1qaz2wsx
5. a123456
6. abc123
7. abcd1234
8. 1234qwer
9. qwe123
10. 123qwe

Bruger du nogen af dem?

“Haha, nej da!”

Godt. Det er en god start. Men så hør lige her: De mest almindelige måder hackere får adgang til din virksomheds data på, er enten gennem svage eller stjålne adgangskoder.

De svageste adgangskoder står her ovenfor. Dem gætter hackerne i løbet af ganske få sekunder. De stjålne adgangskoder kan være din, din kollegas eller f.eks. din chefs. Dem behøver hackerne ikke at gætte sig til.

Så hånden på hjertet. Hvor mange steder på nettet bruger du egentlig det samme password?

Det er ikke så få, vel? Og det er uden tvivl mange flere steder end du lige kom i tanke om nu. Sandsynligheden taler nemlig for, at du bruger de samme 2-3 forskellige passwords på tværs af websteder og apps.

Men du er jo Rain Man

Ja, eller er du? For medmindre du faktisk er Rain Man (eller bare er så heldig at være udstyret med en fotografisk hukommelse), så er det jo komplet og helt aldeles umuligt at huske 20 forskellige, såkaldte “stærke adgangskoder”.

Så altså – hvis du er så sej, at du har formået at huske bare et enkelt eller to besværlige passwords, giver det temmelig god mening at bruge dem flere forskellige steder. Også selvom du godt ved, at du ikke burde.

For man er jo trods alt mere sikker med en stærk adgangskode, uanset hvor mange steder man bruger den, ikke?

Nej, og det kan faktisk siges ultrakort: Hvis hackerne har stjålet dit password, kan de bruge det. Og så er det fuldstændig ligegyldigt, om det er supersimpelt eller meget komplekst.

Og det er derfor du (og resten af virksomheden) skal bruge 2-faktorgodkendelse. For så er det ikke længere kun rystende ligegyldigt hvad dit password er. Så er det også lige meget om hackerne har fået fingre i dit password. For de vil stadig ikke kunne logge ind.

Hvis ikke du godkender login via Microsoft Authenticator app på din telefon, kan der ikke logges ind. Punktum.

Få et sikkerhedsboost på 99,9%

Hvis du er typen, som gerne vil slippe for både bekymringer, tidsspilde og tekniske hovedpiner, så lad os stå for opsætningen af 2-faktorgodkendelse hos dig.