Skal du med i skyen?

6 (usande) myter om cloud

Ej, det er da alt for besværligt og uoverskueligt at skulle flytte ud i skyen. Mine data er alligevel meget bedre sikret, når de er her på min egen computer, frem for ude i skyen. Der har alle jo adgang til dem. Og Office 365 er alligevel det samme som almindelig Office – Altså bare i skyen.

Har du hørt nogen af de myter før og tror du på dem?

gammel computer

Behovet for at flytte til cloud opstår ofte ud fra et helt konkret problem. Måske begynder man at blive nervøs for, om den gamle server man har stående i kælderen snart står af.

Den server, som indeholder en hel masse forretningskritisk data. Serveren, som man måske ikke altid liiige husker at få taget backup af.

Eller måske er arbejdsgangene blevet for besværlige og omstændige, fordi programmer og filer ligger spredt på flere forskellige platforme.

Måske har I opdaget, at alt for meget viden går tabt, fordi I ikke har mulighed for at dele den, på tværs af opgaver og afdelinger.

Hvis din virksomhed overvejer at flytte hele eller dele af forretningen ud i skyen, har du helt sikkert nogle forestillinger om, hvad det betyder at være i skyen. Og det kan det være svært at finde hoved og hale i informationerne, for hvad er egentlig fup og hvad er fakta?

Her har vi samlet de 6 myter, vi oftest støder på, her hos os. Og du har garanteret hørt mindst én af dem før.

Myte #1

“Office 365 er bare Office i skyen, og kan kun bruges online.”

Det korte svar er: Nej.

Det lidt længere svar er, at med langt de fleste Office 365 abonnementer kan du installere Office programmerne på alle dine enheder, så du kan arbejde både online og offline.

Det endnu længere svar er, at du med Office 365 kan fokusere på dine opgaver, uden at skulle bekymre dig om opdateringer. Om du sidder på kontoret, i toget eller et helt tredje sted er dine værktøjer opdaterede, nemme at bruge og klar til at arbejde, når du er.

Og så snart du går online, synkroniserer hele molevitten, så du kan fortsætte hvor du slap, fra en anden enhed, et helt andet sted.

Myte #2

“Jeg mister kontrollen over teknikken, hvis den flytter til skyen”

Nix, overhovedet ikke.

Du har stadig fuld kontrol over al teknikken, men behøver til gengæld ikke længere at forholde dig til konstante opdateringer, vedligehold eller uddateret hardware.

I stedet kan du jo f.eks. bruge tiden på at udvikle virksomheden, tale med nye kunder og samarbejdspartnere og opdage nye, spændende forretningsområder.

Myte #3

“Det er sikrere at opbevare data lokalt, end i skyen”

Nej, slet ikke.

Microsoft giver dig mulighed for at slå f.eks. antivirus, trusselsalarmer og to-faktorgodkendelse til. Og realtime scanning af e-mails får du pr automatik med oven i hatten.

Med Microsoft bliver dine applikationer automatisk opdaterede, og dermed er de meget mindre sårbare overfor angreb. Dine data er altså til hver en tid mindst lige så sikre i skyen, som de er lokalt.

Myte #4

“Hackere og myndigheder har adgang til mine data, hvis det ligger i skyen”

På ingen måde. Det er dine data og ingen andres. Punktum.

Microsoft har 100% styr på sikkerheden, og stiller værktøjer til rådighed, som sikrer at det kun er dig, og dem du giver adgang, som kan tilgå dine data.

Og hvis I en dag skulle vælge at flytte fra skyen igen, tager I automatisk alle data med jer.

Myte #5

“Alt skal flyttes til skyen på én gang – det er enten eller”

Bevares, det kan man godt, og det er der da også nogle der gør. Men det er bestemt ikke enten eller.

Den mest overskuelige, og gængse, måde at gøre det på, er ved at starte i det små. Du flytter måske kun en enkelt del af forretningen ud i skyen, og arbejder så videre derfra, i takt med at behovet opstår.

Vi kan sagtens hjælpe dig i gang med at flytte opgaver, som f.eks. fildeling eller e-mail ud i skyen. Derefter laver vi sammen en plan, for hvad der på sigt skal flytte med, og hvornår og hvordan.

I et overskueligt tempo, på den måde det giver bedst mening for dig og din virksomhed.

Myte #6

“Min virksomhed har ikke ressourcerne til at flytte til skyen”

Det kan nemt komme til at virke uoverskueligt at flytte hele eller dele af sin forretning til skyen. For hvor starter man? Og hvilke dele af forretningen skal flyttes først? Og sidst?

Vi påstår ikke, at det simpelt, for det er det ikke. Men du kan forholdsvis hurtigt komme i gang med at bruge Office 365 i skyen. Og hvis du ikke har mod på at gøre det selv, så fortvivl ej – vi er her for at hjælpe.

Vi har masser af erfaring med både små og store flyt til skyen, og vi kan helt sikkert også hjælpe dig og din forretning med at komme trygt og sikkert i mål.

TAK fordi du læste med hele vejen

Skal du have afkræftet nogle myter om cloud, eller vil du gerne høre mere om at flytte til skyen? Så kontakt os.